Na, hát ennyit a nagy fogadalomról, hogy és majd minden lent tartózkodás után írjuk a bejegyzést... egy frászt! Örülünk, ha a munkák közben néha eszünkbe jut fényképezni, nem hogy még bejegyzést írni! Szégyen, de az utóbbi időkben olyan kevés kép született a házról, hogy pl. heteket kellett várni, mire lett képünk az elkészült első szobáról, munkafázisokból pedig csak a hajópadlózást megelőző szigetelés fektetésről van képünk...

Összefoglalva: Az elmúlt másfél hónapban volt napra pontos ütemtervünk a munkafázisokra, ami megdőlt, így meszeletlen falak között nyaraltunk/nyaraltattunk. Van ajtónk, volt hivatalos költözés, a zsír új fürdőben csőtörés, ami az előszoba, az előszoba és a fürdő közti fal + a fürdő kivésésével is járt, de volt jó sok munka, nyaralás, barátok, család, pihenés, élmények, új munkák szervezése...

Hogy hol tartunk?

Az első szoba készen van, lakható, meszelt, hajópadlós. Ami hiányzik belőle: az egész szoba kipakolása, felcsiszolása, viaszolása, majd a szegőzés, a bal oldali ablak takarójának, ill. a kályha helyénél a szintező egyik oldalának felszögelése, és a legfontosabb: az ágy, amit végre el kellene vinni a restaurátorhoz, illetve a kályha! Ami teljessé tenné a képet, az egy kilim szőnyeg a falra. Valami szép pirosas, nagy, az ágy fölé...

Előszoba: teljesen kimeszelve, takarók fent. Ami hiányzik: a csőtörés miatt a padlástégla visszakerült a helyére, de nincs még kifugázva. Amire még sokat kell várnunk: a fürdőszoba tolóajtó (emiatt majd plusz gipszkartonozás lesz még az előszobában).

Fürdő: üzemképes! Van meleg víz, annak ellenére, hogy a házzal örökölt bojler az első indításkor megadta magát, így a nyaralás első napját bojler vásárlással kezdtük. Van zuhany, most már mosdó is, bidés WC. Ami hiányzik: Ajtó, most függöny választja el a helyiséget az előszobától, nincs glettelve, meszelve 3 fal a 4-ből. Amivel nem tudjuk, mi lesz: a kavicspadló... annyira szépen megy a kőhöz, hogy az valami hihetetlen, de nehezen kezelhető... nem lehet rendesen takarítani, porszívózom, hogy tiszta legyen, a felmosása is macera. Felmerült, hogy felverjük, visszük tovább a padlástéglát, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez a jó. Gondolkodtunk parketta hatású járólapban, de nem tudom meggyőzni magam róla... ami még tetszene: cementlap, de az meg nagyon csúszik. Ötleteket várunk! Amire sokat kell várnunk: zuhany-WC ajtó...


Nappali: nincs változás, az lesz az utolsó helyiség, ahol valami is történni fog, hiszen itt a meszelés kb. 2-3-szor 1/2 órát vesz majd igénybe, viszont a berendezési tárgyakkal rengeteg még a munka... A fotelek még nem kerültek el a kárpitoshoz, de  az anyag legalább már megvan. A dohányzó asztalt nekem kellene megcsinálnom, de a meszelés miatt még nem volt rá idő. Ugyanez a helyzet a kis tároló paddal. Amire sokat kell még várni: egy rendes kanapé... leginkább kinyitható.

Konyha: itt volt a legnagyobb felfordulás egész idő alatt... nem kaptunk pultot a konyhához, így nem készült el időre. De most már megvannak a konyha lábai (téglából épített), a sparhelt a helyére került, sőt (!) 2 napja üzemképes! A fél helyiség ki van meszelve, gyönyörű! A fali szekrények a helyükre kerültek. Ami hiányzik: a munkapult oldalán a vezetékezés, emiatt aztán a gépek sincsenek a helyükön. Hiányzik a pult, a mosogató, főzőlap, sütő. A tálalót kedden elvitték rendberakni, elvileg 2 hét múlva meglesz. Hiányzik még a helyiség másik oldalának lemeszelése. Az étkező asztal lábainak lefesétese, új lap vágatása a tetejére. Kaptunk egy gyönyörű ládás padot barátainktól (itt is köszönjük nagyon szépen a sok egyéb mellett), aminek itt lesz a helye, na azt is le kell festeni. Nincsenek székeink, a kintieket használjuk. Amire még sokat kell várni: lépcső az emeletre.

Emelet: semmi nem történt, nem történik, talán, talán idén lesz tetőszigetelésünk... az nagyon jó lenne...

Terasz: a kupleráj a tetőfokára hágott, itt halmozódott fel az összes szerszám, építőanyag, minden... már az asztal is beköltözött a konyhába. Jelenleg itt van a konyha, értsd: kint mosogatunk... remélem, ez hamarosan megszűnik. Ami hiányzik: a terasz fölötti padlás lepadlózása, szekérkerék-csillár, meszelés.

Általánosságban: hiányzik sok-sok konektor, villanykapcsoló (amit mi igazán szeretnénk, szép porcelánok, na, azokra nagyon sokat kell még várnunk), a külső szigetelés befejezése, vakolás kívülről (reményeink szerint 2-3 hét múlva ezzel végezni fognak), egy hatalmas nagytakarítás, ha végre felkerül a szigetelés és nem jön már be fentről több por.

DE! Mindezek ellenére szuper az egész! Most már helyenként igazi ház kinézetünk van! Azt gondolom, akik voltak nálunk, most már talán elhiszik, hogy ez a kis romhalmaz, amit megvettünk ezelőtt 3 évvel, egyszer igazi kis álomház lesz. Minden szabálytalanságával, ferdeségével, tökéletlenségével. Azt hiszem, aki ott volt velünk az elmúlt másfél hónapban, akár egy hetet, akár egy éjszakát, akár csak egy délutánt, érezte, látta, tapasztalta, hogy az a hely egy kis csoda. A nyugalom szigete.

Kedves Családunk, Barátaink, Ismerőseink, blog olvasóink!

Köszönjük a támogatásotokat, a segítő kezet, amit adtok, adtatok, a bátorító szavakat! Remélem, hogy úgy érzitek, kicsit a Tiétek is ez a ház! Hiszen ezért épül! Azért, hogy mindig legyen egy találkozási pont, egy elvonulásra alkalmas hely, ahol az ember gondolkozhat, tisztulhat. A háznak élnie kell! Szeressétek, használjátok, éljétek! Várunk Benneteket sok szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr614787567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása