1. Sváb parasztágy párban! Azért fontos, hogy párban, mert a legtöbb esetben csak egy-egy darabot találunk, amik önmagukban nagyon szépek, de egymás mellett már nem adja azt az egységet, amit elképzeltünk. A bútorra vonatkozóan: nem intarziás, furnérozott, hanem sima, egyszerű fa ágyakról beszélünk. Nem vágyom rá, hogy tele legyen faragásokkal, csiricsáré díszékkel, csak a fejtámlájára szeretnék valami kisebb díszt...  ÉS MEGVAN!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ő pedig a bónusz, ami járt hozzá... neki is van fejtámlája is, de arról nem készült kép)

 

2. Szilkék, köcsögök, régi falitányérok. Fali tányérból nem szeretnék sokat, éppen csak egy pár darabot a konyhába. Szilke és köcsög viszont nagyon jól jön vázának, úgyhogy abból akár helyiségenként kettőt is el tudnék képzelni. Már gyűjtögetjük őket vásárokban.

 

3. Régi parasztfogas. Két darab.

 

4. Régi parázsfogó. 2 db a kályhákhoz.

 

5. Kelengyés láda/katona láda. Egy darab a nappaliba szánnám "dohányzóasztalnak", ennek megfelelően nem túl magas.

 

6. Kamrába, polcok szélére való csipke. Van egy pár darab még a nagymamámtól, és igaziból Erdélyben vásárolt pamutcsipkéből is meg lehet oldani, de hátha nem lesz elég... ezt sosem tudhatja az ember :D

 

7. Régi szövetek, terítők, párnahuzatok, fehér , tükrös ágynemű párnahuzat (az sem baj, ha  egy-egy párna huzata van már csak meg). Ezekből sosem elég.

 

8. Régi kerti falikút. Zománcozott, nem túl cirádás.

 

9. Egy fenyő tálalószekrény ónémet stílusban. Maximális szélessége: 120 cm.

 

10. Régi kétszárnyú, osztott ablak szárnyai melegágynak. Egy pár már van, még egy pár jöhet.

 

11. Képek, régi képkeretek! Régi szentkép/tájkép/csendélet. Ebből talán szobánként egy db, a hálóba az ágy fölé egy szentkép, plusz egy csendélet. Képkeretekből viszont a cirádásakat szeretem...

 

12. Konyhai kütyük: réz holmik... kuglófsütő, mérleg, serpenyők, habüst és társai...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr22334189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása