Azt nem állíthatom, hogy dőzsölök a szabadidőben, a megváltozott helyzetemnek köszönhetően, de tény, hogy az év végi nagy hajtás után, most valahogy mégis több időm van arra, hogy gondolkodjak, keressem az utam. Vagy például azon törjem az eszem, hogy hogyan lehet kevés pénzből, de sok ötletből építeni, szépíteni a házat, ellátni a háztartást. Na, nem kell aggódni, nem fogunk átváltani életmód tanácsadó bloggá, de lehet, hogy több DIY projektet láttok majd.

Hosszú idő után végre ismét van időm vaterázni, így már is sikerült egy szuper kis hintaszékre szert tennünk 1.500 Ft-ért. Az átvételt, a szállítást unokatesómék intézték, akiknek itt is köszönjük, így összesen 3.500 Ft-ból hozzánk is került a szék.

image 001.jpg

Majd szépen lecsiszolgatom, aztán próbálkozunk... először antik pác, aztán arra valami pasztel szín... a formája gyönyörű, nagyon tágas, kényelmes. Nagy öröm, hogy velünk van. Olyannyira, hogy le se került még a házba, annyira belaktuk... lehet, hogy kell vennünk egy másikat is???!!!

Aztán egy elvetemült ötlettől vezérelve "újra" elkezdtem kötni. Voltak már próbálkozásaim ez ügyben, de szokták mondani, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük. Na, hát így aztán én is feladtam, most viszont kellő türelemmel és a youtube segítségével ismételten belevágtam... ÉS MEGY!!! Idáig... Na, persze csak a legalapabb kötésnél tartok, nyomom a simákat, de teljesen beképzelt módon nekiálltam egy takarónak... ne, ne szóljatok semmit! Nagyon eltökélt vagyok!

image 002.jpg

Új mániám lett viszont a Pinterest, és hát, mit tagadjam, ezzel is sikerült megfertőznöm másokat... Gyűjtöm az ötleteket varráshoz, lakberendezéshez, kertészkedéshez, öltözködéshez, karácsonyhoz, és még egy jó csomó mindenhez. Részben inspirációs táblaként működik, részben pedig egy olyan gyűjteményként, ahol az elérendő célok jelennek meg (pl. milyenné kell összeállnia a gardróbom tartalmának). Itt láthatjátok, hogy milyen hangulatok képzelek el például az emleti szobákhoz, fürdőhöz. Biztosan fogok majd egy-egy képre hivatkozni az elkövetkezendő bejegyzésekben... De a lényeg, hajrá, Pinterest-re fel! Az én oldalamat se hagyjátok ki!

A céloknak persze akkor van értelmük, ha tudatos megvalósítás is követi őket, így valósult meg nálunk gigászi lomtalanítás a ruhásszekrényekben (részben továbbadásra, részben újrahasznosításra), készült 4 liter saját készítésű öko mosószer 200 Ft-ból, és most gyűjtöm a papírhengereket egy újabb szuper ötlethez...

Mindezek persze már a lentre készülnek, még akkor is, ha mi magunk nem jutottunk le a házba már 4 hete. Pénteken viszont minden összeállt ahhoz, hogy lemehessünk... Közel távol nincs hó a környéken, így igen meglepődtünk, mikor ez fogadott minket...

image 004.jpg

image 005.jpg

image 006.jpg

image 031.jpg

image 037.jpg

image 041.jpg

Mivel szombatra elvállaltuk Annát, így gyors logisztikai szervezés következett, hogy a gyerekkel szánkó is érkezzen! Volt nagy öröm, hogy a hóban való kutyasétáltatás után Sophie még el is repítette hazáig a szánkón. Na, persze szigorúan közreműködtünk ebben a történetben, még mielőtt valaki meggyanúsítana bennünket, hogy szegény öreg kiskutyát befogjuk szánhúzónak... képünk persze nincs egy szál se, tekintve 2 kutya, 1 gyerek és 1 szánkó a havas, jeges úton, kellően lekötött bennünket...

image 025.jpg

De bent a melegben volt rajzolás papírra, krétával rajzolás táblára, szétpakolása a karácsonyra kapott Piszkos Fred társasjátéknak... cukikám a délutáni alvást is elfelejtette teljesen...

image 009.jpg

image 010.jpg

(A stílus rendkívüli... egyszerre érzi magát az ember a nyári tengerparton a napozóágyak miatt, miközben még javában "áll" a karácsonyfa... na, ezt überelje valaki! Nem mellesleg a kutyáknak is pocsék egy helyzetük van...)

Ja, és amit már a múltkor is le akartunk fotózni, de elmaradt:

image 024.jpg

Téli dekorációban az étkező feletti lámpák (a lámpák alapötlete Kicsiház Katától)...

image 027.jpg

image 029.jpg

és a szilveszteri padlópácolás után a szegők is felkerültek a falra... persze most is maradt olyan dolog, amit nem fotóztunk le, például, hogy van postaládánk!

És a végére egy cuki kép, Dorka és Bobi játszanak...

image 046.jpg

További képek itt, a héten pedig lesz még egy bejegyzés a ház új lakóiról...

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr615047386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stewie1239 2013.01.30. 22:00:53

Kedves Regina!
Egyvégtében, kb. 4 óra alatt "végigéltük" veletek az elmúlt 4 éveteket. Gratulálunk! Szép munka!
Egy kérdés: honnan származnak a csodaszép függönyeid (ablak és ajtó)?

üdv Marika és Zoli

Garhof 2013.01.31. 09:12:06

@stewie1239:
Kedves Marika és Zoli!

Nagyon örülünk, hogy ránk találtatok, remélejük, nem okozunk csalódást a továbbiakban sem :)
Az ablakon lévő függönyöket internetes aukciós portálon (Galéria Savaria az oldal neve), ill. hagyatékból sikerült megvásárolni. Vitrázs függönyt kell keresni. Az ajtókon pedig nagyon régi törölközők vannak, amiket Erdélyben a Feketetói vásárban vettünk. A vásárt minden évben egyszer rendezik meg, október második hétvégéjén (p-sz-v)Negreniben, Feketetón. Nincs messze a határtól, érdemes átmenni, nagyon sok gyönyörű holmit, régiséget lehet néha egészen olcsón szerezni.
süti beállítások módosítása