A szokásos munkáink (fűnyírás,kiskert) mellett mostanában nagyon komoly lépéseket teszünk az új kerítés érdekében. Megy az oszlopk égetése, leásása, és most már három diófát sikerült felszámolnunk. A nagyokkal igyekeztünk megvárni a dióérés idejét, így már most sikerült összeszedni egy kosárra valót. Karácsonykor ebből készítünk majd zserbót. Még van két dió és egy fenyő, amit ki kell vágnunk ahhoz, hogy felállítható legyen a kerítés, de ha minden jól megy, a héten ezzel is végzünk.

Aztán elkészült előre az új kapu is, amit Ákos csinált a mostani vaskapu helyére. Miért kell lecserélni? Egyrészt szeretnénk összhangot teremteni a kiskapuval, másrészt ez a vaskapu annyira nehéz, hogy nekem majdnem fél órába telik elemelnem, mivel a zsanérokat lespórolták róla. Ha egyedül megyek kisebb tortúra bejutni autóval. De most már ez is rendeződött. Egy dolgot szeretnék még idén. Ha sikerülne kibővítei a fatárolót, valamint kiegészíteni egy fészerrel, akkor megkezdhetnénk a ház kiürítését, és a hátsó helyiségben is az aljzat felszedését. Úgyhogy temérdek a dolog, miközben az idő annyira pocsék, és persze mindig hétvégén, hogy most már csak az határozza meg a tervezett munkáinkat, mikor nem süppedünk el a kertben, nem pedig az, hogy mikor lenne nekünk jó lemenni. Így aztán mostanában többször hétköznap megyünk, mert akkor van olyan idő. Nehezebb így, mert egyre gyorsabban sötétedik, de muszáj haladni. A szürkülettel együtt élni kezd az erdő is, hallani, ahogy csörtetnek a vadak, felbőgnek a szarvasok. Ha arról jön a szél, kutyáink ugrásra készen állnak a kert végében, és szagolnak bele az erdőbe. A héten állítólag megint a faluban jártak a szarvasok. Hogy mekkora kárt okoztak, vagy okoztak-e egyáltalán, nem tudjuk, de ezek szerint a vadak miatt kihúzott elektromos kerítés nem egészen fejti ki a hatását, vagy azt megkerülve a Fő utcán sétálnak be?

Garhof 2010.09.15. 19:40

Újra nyaralunk

A tavalyi évhez hasonlóan, idén sem hagyhattuk ki, hogy eltöltsünk egy pár napot Óbányán. Terveztünk munkát is, de igazán csak olyanokat, amik sok időt nem vesznek el. Ha csak magunk lettünk volna, biztosan sokkal többet dolgozunk, de pesti kutyás barátaink is Óbányára tervezték az idei nyaralást, így összehangoltuk az időpontokat, és mivel ők nemcsak a helyi nevezetességekre voltak kíváncsiak, terveztünk rövidebb kirándulásokat is a vidéken. Igaz, hogy töredékét sem sikerült bejárni a környéknek, de most ennyire maradt idő. Majd mikor a sajátunkban fogunk aludni, és nemcsak hét nappal gazdálkodunk, hanem akár egy egész hónappal, vagy az életünkkel, akkor majd minden ezirányú tervünket megvalósítjuk. Azért jutott kirándulás így is minden napra.

süti beállítások módosítása