Garhof 2012.10.14. 13:58

Ház a ház...

99,5%-ban elkészült a ház vakolása. Kétszáz négyzetméter rabichálózása és vakolása után el kellett menni Szekszárdra újabb húsz négyzetmétert venni. Majd amikor az is felkerült, kiderült, pont egy négyzetméter hiányzik!

Öröm az ürömben, hogy kőművesünk olyan népszerű lett a faluban, hogy minden szomszéd vele akar dolgoztatni. Ez annyit jelent, hogy még tavasszal is Óbányán lesz munkája, nem eresztjük...  úgyhogy napokon belül az az egy négyzetméter is be lesz vakolva.

IMG_7284.JPG

IMG_7289.JPG

IMG_7291.JPG

IMG_7294.JPG

Az igazság az, hogy nem ez volt az egyetlen bosszankodnivalónk... Csütörtöki leérkezésünkkor konkrétan agyérgörcsöt kaptam a látványtól. Volt jó hangos káromkodás, a közmunkásoktól menekülés, az önkormányzattól bocsánatkérés, de a lelki állapotunkon mit sem segített.

Először csak az tűnt fel, mikor odaértünk a hátsó bejárathoz a kocsival, hogy mi az a tűz, ami ég a parkoló végében. Aztán a nagy világosság, aztán, hogy hol a bodza fám? És onnantól elszabadult a pokol... a hátsó kapunk kiérve  a hatalmas kopaszság.

Az önkormányzat elrendelte, hogy a patak mindkét oldalán 3 méteres szélességben ritkítsák meg a növényzetet. Na, hát, nálunk úgy 6 méteren belül sikerült kiírtani mindent! Csak minderről nem szóltak egy árva szót sem... utólag meg késő bánat, bízunk a tavaszban, hogy minden életre kel, és kizöldül.

IMG_7246.JPG

IMG_7248.JPG

IMG_7249.JPG

Ami kicsit csillapította haragunkat és elkeseredésünket, hogy a ház igazi kis meleg kuckóvá alakult a két új kályhának köszönhetően. A két kályha, plusz egy sparhelt olyan meleget képes csinálni, hogy már-már szellőztetni kell, de azért a látvány se kutya.

IMG_7279.JPG

IMG_7252.JPG

Közben persze festettünk bent...

IMG_7276.JPG

IMG_7273.JPG

és kint...

IMG_7263.JPG

IMG_7261.JPG

IMG_7265.JPG

és elkészült Bobi duplafalú, levehető tetejű, minden irányból hőszigetelt házikója, külön hálófülkével. Megkapta még a lányok egyik régi polárplédjét is, és megrendeltem egy szuper hőszigetelt kennelajtót is rá. Sajnos, az átadásról nem készült kép, de Bobi annyira boldog volt, hogy nem akart minket elengedni, kétlábra állt és úgy csimpaszkodott belénk. Lehet, hogy ebben a sültcsirkének is szerepe volt, amit a hálóba rejtettünk...

IMG_7262.JPG

IMG_7264.JPG

IMG_7266.JPG

IMG_7268.JPG

A sparhelt tesztelése eljutott abba a fázisba, mikor megkíséreltem húst főzni. Nem apróztam el, húslevest főztem, benne egész csirkével, amit aztán szalonnával sütöttem meg és jó sok rozmaringgal, krumplival.

IMG_7269.JPG

IMG_7260.JPG

IMG_7271.JPG

Ez pedig a másnapi pizza hűlt helye... egy pillanat alatt elfogyott.

IMG_7278.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr824870457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása