Garhof 2012.09.21. 09:15

Konyha

Éppen múlt héten kérdeztem Ákost, hogy mit fogunk csinálni esténként most majd, ha jön az ősz, és nem lesz még kályhánk. Lent az egy sparhelttel nem tudunk annyira befűteni, hogy lent lehessen aludni, amíg a konyha még nincs meg, egyre keservesebb lesz a kinti mosogatás (jó, tudom, lavórban bent is lehetne), szóval rövidülnek a lentlétek... Ákos válasza: majd varrunk, meg blogot írunk... és tényleg... itt a rossz idő, és most pótoljuk mindazt, ami az elmúlt időszakban kimaradt.

A konyha a ház lelke. Mondtam már? Biztosan. De ez így van, pláne egy olyan helyen, ahol nincs esti tévézés. Vannak beszélgetések, szarvasbőgés hallgatás, esti sütés-főzés, tábortűz, könyv olvasás, kártyaparti... és ezt mind lehet csinálni a nagy 2m x 1m-es étkezőasztalnál. Na, hát többek között ezért is fontos a konyha...

A hangulatát tekintve vidéki stílusúnak kell lennie! Mert hogy ott vagyunk, meg az különben is szép! Mivel az eredeti épület méretei a nappalinál véget értek, így ezt már úgy kellett hozzáépíteni a házhoz. Na, itt is ment a tökölődés, IKEA konyhatervezővel megterveztem, mi, hová kerül. Aztán kiderült, hogy nem fér be a mosogatógép, na, akkor toldjunk még vagy egy métert a házon. Hát toldottunk. Aztán pár hónapja megvettük a max. 110 cm-es lehet konyhaszekrényt, ami 120-as lett... aztán a tégla sem akkora, mint amekkorát én terveztem, úgyhogy itt 10 centi, ott 5, amott 4, és máris borult az eredeti koncepció :) Mosogatógép helyett a mosógép mellett döntöttem, mert az kell le. Ágynemű, törölköző, ki akarja ezeket ide-oda hurcibálni? Ha minden a helyén lesz, meglátjuk, mennyi helyem marad, befér-e még egy keskeny, vagy egy alacsony mosogatógép... Ha nem, nem... a brutál nagy mosogató medence akkor is kényelmes lesz.

Itt a nulláról indultunk:

before.JPG

after_2.JPG

after_3.JPG

after_4.JPG

after_5.JPG

after_6.JPG

after_7.JPG

after_8.JPG

after_9.JPG

after_11.JPG

after_12.JPG

after_10.JPG

after_13.JPG

Ugye milyen szép lesz? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr864788774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása