Garhof 2011.11.12. 10:22

Tereprendezés

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy mennyire fontos volt nekem a tegnapi nap. Erre vágytam gyakorlatilag az építkezés megkezdése óta... végre visszakapni az udvart! De hogy mindezt ennyire pazar módon, azt nem is gondoltam... A bobcat játszi könnyedséggel, mindössze 2 és 1/2 óra alatt szétdobálta, kiegyenlítette a talajt, amitől most olyan szép és főleg sík területünk lett, hogy az valami csuda! Mivel a mi - most már összevont - telkünk, két külön kis telekből állt, a falu szintje pedig folyamatosan emelkedik az erdő felé, így a két telek között volt egy kis (olyan 30 centi) szintkülönbség. Az előző tulaj ezt próbálta valamelyest összehozni, szerintem egészen jól sikerült is (Ákost ez jobban zavarta), de látva a mostani állapotot, valóban érzékelhető a különbség. Kivitelezőink javaslatára helyben terítettük szét a házból és az alapból kiemelt földet. És ha már ott volt egy ilyen szuper kis gép, akkor egy füst alatt a helyére került a szőlőprés-asztal, illetve a leendő sziklakert egyik elemét adó "fűszervövénykert" alap, valamint elkészült a kocsibeálló is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy múlt hétről elmaradt bejegyzés. Már régen meg kellett volna írnom köszönetképpen segítőinknek, akik voltak olyan kedvesek, hogy feláldozták a múlt hét péntek délutánjukat a födémgerendák behelyezésére, de a hétköznapok eseményei maguk alá gyűrtek rendesen... de, ami késik, nem múlik, itt vagyok, írom, és főleg köszönöm, hogy segítségünkre voltatok fiúk! Most már látszanak a helyiségek határai, sokkal inkább kézzelfogható lett az egész.

Mi pedig arra szántuk a szombatunkat, hogy bent is leverjük a régi részen a vakolatokat, aohol szükséges, illetve minden kőfelületet kiszabadítottunk, hogy aztán eldönthessük, mi lesz velük. A fürdőben feltörtük a régi kőalap látszó részét, ami bezavarna csak a gipszkartonozásba, és gyönyörű puccba vágtuk a házat...

 

süti beállítások módosítása