...mert a nagy rohanásban mindig otthon marad. Így aztán az elmúlt három alkalommal nem készültek képek a lenti munkáinkról, pedig hogy beharangoztam, hogy mennyit haladtunk... mert hát tényleg! Na, de most pótoljuk a hiányosságokat!

Hát, először is a konyha mondhatni elkészült! Az, hogy nincs csempe a pult fölött, vagy hogy nincs sütő, és a főzőlap sincs még a helyén, olyan apró részletek az elmúlt hónapok kaotikus állapotai után, amivel igazán nem is akarunk foglalkozni. Majd lesz egyszer. Mi már így is szeretjük.

Az álom konyháról nekem vannak ilyen alapfelvetéseim...

  1. Az egyik ilyen például, hogy még ha más helyiségek rovására is történik, de nagynak kell lennie, hiszen minden itt történik! Ezt könnyedén megugrottuk, mivel itt kedvünkre játszhattunk a méretekkel.
  2. Az hogy kertkapcsolatos legyen nem igényel gondolom különösebb magyarázatot... a konyhakert, a fűszernövények elérhető közelségben kell hogy legyenek, és természetesen kint is legyen étkezésre alkalmas hely. A mi esetünkben ez lett a terasz, pipa, ez is megvan.
  3. Szükséges egy hatalmas asztal, ahol akár 8-an is kényelmesen elférünk, így kintre is, bentre is egy 2 méterszer 1 méteres asztalnak méreteztük a helyet. Szükség esetén, a kettőt összetéve egy kisebb lakodalmat is simán le lehet bonyolítani.
  4. Ha nincs a házban mosókonyha, akkor a konyhában legyen meg minden ahhoz, hogy ezt a funkciót könnyedén betöltse. Így aztán idekerült a mosógép, a hozzá szükséges kellékek pedig a vizes padon kaptak helyet.
  5. Az, hogy végeláthatatlan pakolós helye legyen az ember lányának, egy konyha esetében elég egyértelműnek tűnik. Az, hogy idáig, mindennel elférek, csodaszámba megy, de az otthoni picike konyhámból kiindulva nem is vagyok az az edényhalmozó típus.
  6. Legyen jó nagy előkészítő pult, de ha nincs, toldjuk meg egy konyhaszigettel/zsúrkocsival, vagy így együtt a kettővel. Mert hogy nálunk végül ez lett. Egy szebb időket is megélt konyhaasztal, ami barátaink jóvoltából vándorolt hozzánk, némi festék, maradék munkalap, négy görgő, két ugyanolyan fogantyú, mint a tálalón, és máris passzol a koncepcióba. Az, hogy van benne külön gyúródeszka, csak hab a tortán (azt még nem sikerült lefesteni, de majd az asztalláb másodszori festésével egyidejűleg ezt is is megejtem). Ja, meg kellő hely van még benne, hogy alulra további polcok kerüljenek, így lesz majd palacktartónk is. Luxus a köbön.

IMG_7498.JPG

IMG_7497.JPG

Megvarrtam a pult alá a függönyöket, ezzel a konyha máris rendezett képet mutat, legalábbis a gépeket és a kupit teljesen jól elfedi... Jelenleg a mosógép áll szabadon, de amint lesz tűzhelyem, az ottani függöny átkerül majd rá, így valószínűleg Annának sem az lesz az egyik legfontosabb elfoglaltsága bent, hogy az ajtaját nyitogassa.

IMG_7420.JPG

IMG_7493.JPG

Hosszú várakozás után végre elkészült a tálaló alja! És bár ezt úgy vettük a vaterán, hogy nem volt közepe, azt hiszem, a lehető legtöbbet sikerült kihozni belőle. A butortuning.hu -nak köszönhetően szuper gombokkal, valamint a világítással és a pohártartóval kiegészülve kellően modern, de mégis hagyománytisztelő lett. Már egyáltalán nem bánjuk, hogy nincs meg a középrész...

IMG_7417.JPG

IMG_7490.JPG

IMG_7492.JPG

Talán már írtam korábban, hogy minden szoba egyedi arculatot, színt kap. És bár ezt a konyhánál nem terveztem, mégis úgy alakult, hogy a függöny megvarrásával és az IKEA-s vásárlással kezdett kialakulni egy koncepció... a mentazöld FINTORP tartók új lendületet adtak. Kialakult egy natúr-bézs-türkiz-menta kombináció, ami tulajdonképpen minden természetes színt magában foglal. Ehhez vettem meg a bútorfogantyúkat is, a párnákat, a szőnyeget. Apránként összeállt az egész.

IMG_7418.JPG

IMG_7500.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr524892157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása