Garhof 2012.07.13. 22:50

Vakolás, kőfalak

Még mindig arra buzdítok mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk a facebookon, ott naprakészek vagyunk, a blogon már kevésbé... De most talán ez is változik, ugyanis szupergyors internetünk lett a házban. Tudom, vicces... minek egy félkész házba internet? De a válasz egyszerű, nekem kell a munkámhoz. Most már minden adott ahhoz, hogy egész napokat, vagy akár többet is egyben lent tölthessünk. Reggel, este, pihenésképpen tudok tenni-venni a ház körül/a házon, egyébként pedig a munkámat is el tudom látni.Tiszta jó! Úgyhogy nagy fogadalmunk, hogy addig nem jövünk haza sosem, amíg nem készül el az aktuális blog bejegyzés. Ezt az élet milliószor fogja felülírni, de azért próbálkozunk.

De hogy a házról is írjak: a vakolás gőzerővel halad. Ez a legnehezebb pont idáig a házban... nem szeretnénk sima falakt, hanem olyant, mintha tapasztva lenne. Na, ez nem megy egyszerűen, mindenkinek más elképzelései vannak erről, így mi magunk sem tudunk dűlőre jutni. Nem baj, alakul ez, az emeleten próbameszelést csinálunk, hogy igaziból is lássuk, milyen lesz ez... szegény kőművesünk meg kikészül mellettünk szépen lassan...

Időközben megvolt a szokásos orfűi csajok bulija is, így sikerült felavatni a tűzrakót! Az pedig külön öröm, hogy a tavalyi lehetetlen állapotok miatt a tónál tartott ebéd, végre visszatért a régi székhelyére. A terasz szuperül funkcionált a 40 fokokban.

Nekünk mostanság lent a legtöbb munkát a veteményes adja. Folyamatosan van mit szüretelni (borsó, bab, uborka), szerdán pedig már a második körös telepítést csináltuk. Helycserés támadás, a saláta helyére bab, a spenót helyére borsó, a borsó helyére retek, a bab helyére pedig felesben saláta és spenót került. Babból, spenótból nem kell vásárolnunk idén, ez tuti, több  zacskó pihen mindegyikből a fagyasztóban, borsóból szükséges az utánpótlás. A répáink iszonyú finomak, az első adag uborka kint kovászolódik a teraszon, a bébi cékla savanyításra vár egy adag aprócska lilahagymával együtt. Mi kell még? Ja! A vöröshagymák! Kiszedtem őket szerdán, miután Péter-Pálkor eltiportam őket. Még nincs igazi vörös kérge, de nálunk gyorsan fogy a hagyma, nem lesz ideje megromlani.

IMG_5687.JPG

IMG_5689.JPG

IMG_5690.JPG

IMG_5741.JPG

IMG_5736.JPG

IMG_5727.JPG

IMG_5724.JPG

IMG_5723.JPG

IMG_5721.JPG

IMG_5720.JPG

IMG_5718.JPG

IMG_5715.JPG

IMG_5755.JPG

IMG_5754.JPG

IMG_5752.JPG

IMG_5773.JPG

IMG_5760.JPG

IMG_5811.JPG

IMG_5808.JPG

IMG_5805.JPG

IMG_5799.JPG

IMG_5798.JPG

IMG_5797.JPG

IMG_5796.JPG

IMG_5794.JPG

IMG_5793.JPG

IMG_5792.JPG

IMG_5791.JPG

IMG_5701.JPG

IMG_5703.JPG

IMG_5749.JPG

IMG_5748.JPG

IMG_5747.JPG

IMG_5746.JPG

IMG_5745.JPG

IMG_5744.JPG

IMG_5743.JPG

IMG_5770.JPG

IMG_5766.JPG

IMG_5767.JPG

IMG_5762.JPG

IMG_5757.JPG

IMG_5817.JPG

IMG_5816.JPG

IMG_5788.JPG

IMG_5787.JPG

IMG_5786.JPG

IMG_5784.JPG

IMG_5783.JPG

IMG_5782.JPG

IMG_5778.JPG

IMG_5777.JPG

IMG_5776.JPG

IMG_5789.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr194655815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása