"Kisújbányán ragadtak az osztálykiránduló diákok

Húszfős diákcsoport rekedt a néhány házból álló Kisújbányán vasárnap este, miután a hegyről lezúduló esővíz teljesen elmosta az utat. A komlói rendőrök vasárnap este ételt vittek az osztálykiránduláson lévő csoportnak, mivel az élelmük elfogyott, mielőtt vasárnap este hazaindultak volna. A rendőrök három irányból próbáltak odamenni, az egyik útra löszfal omlott, a másikra fák dőltek, az egyedül járható út öt kilométer hosszú, az is meglazult a víz miatt, rajta közlekedni így is nagyon veszélyes. A rendőrök hétfő reggel szervezik meg a mentést, három terepjáróival és a legjobb sofőrökkel. Egy fordulóval négyen tudnak eljönni, a mentés valószínű egész délelőtt tartani fog. (Független Hírügynökség)"
 
Tombolt az ítéletidő az egész országban. A háztól 2,5 kilométerre pedig a hírek szerint több mint durva volt a helyzet. Nem tudom, az óbányai völgyben mi lehetett, mindenesetre még éppen előtte (csürörtökön) Ákos lenyírta a füvet, lekezlte a fatárolót és a kiskaput gomabölővel. A diófa kivágásig már nem jutott el, mert rákezdtek az égiek. Sokszor felemlegettük a kicsi házat... ez igazi próbatétel neki. Reméljük a legkobbakat!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garhof 2010.05.18. 16:19

Fertőzőek vagyunk!

Aki egyszer eljön hozzánk, azt bizony megfertőzzük. Ez a legtöbb esetben nem jelent túl jót, de mi örülünk ennek. A mi fertőző betegségünk nem beteggé, sokkal inkább nyugodttá, boldoggá tesz. Persze lelassítja az embert, mint minden betegség, de a hozzánk érkezők esetében sokszor pont ez a cél.

Újabb barátaink jöttek el velünk megnézni, min is szorgoskodunk mi tulajdonképpen. Ugyan csak néhány órát voltunk lent, mégis tartalmas kikapcsolódásnak bizonyult, miközben mi is elvégeztük a tervezett munkáinkat. A túraútvonal az elsőre szokásos Óbánya - Kisújbánya szakasz, ami ebéd után még szépen belefér.

Még vannak barátaink... fertőzünk tovább...

Igen… összeült a családi kupaktanács, és úgy döntöttünk, apa meg én (kutyagyerekek arcán nem látszott semmi, ami arra utalna, hogy ők ne így gondolnák), hogy ne siessünk! A terveket hétvégén véglegesítettük, szóval már tényleg csak Lillán múlna, illetve Pécsvárad Műszaki Osztályán, de valahogy mégis azt érzem, hogy várnunk kellene. Nem tudom, hogy ez női megérzés, vagy mifene, de érzem, hogy jobban tesszük, ha nem sietünk. Sikerült erről meggyőznöm Lillát is, Ákit is. Még mielőtt bárkinek olyasmi gondolata támadna, nem, nem vagyok betoji alak, sőt! Vérbeli kosként mindent akarok és az azonnal is már régen későn van! Ettől olyan furcsa ez az egész. Nem rossz érzés ez, csak szokatlan. Tőlem mindenképpen.

 

süti beállítások módosítása