Garhof 2013.04.04. 22:37

Húsvét utó

Az ünnep gyorsan eltelt, Annával szombaton húsvétoltunk, úgyhogy a továbbiak csendesen elmentek. Már csak azért is, mert Ákos végig dolgozott... Így aztán hétfő délután tudtunk csak lemenni a házba, viszont csak ma jöttünk haza... ÉS(!!!) végre dolgoztunk is! Úgyhogy rrrrrrrengeteg képpel készültünk!

Először is a házat tavaszi díszbe öltöztettem...

kép 001.jpg

Trillitől kapott gyönyörű fürjtojás,

kép 004.jpg

tojásfa kicsit másként...

kép 006.jpg

ajtókoszorú...

kép 016.jpg

kép 018.jpg

... és végre a tavasz tündér is beköszönt hozzánk

kép 020.jpg

kép 019.jpg

Egy régi adósságomat is rendezni szeretném... mindig elfelejtem lefotózni az elkészült konyhaszigetet... DE most! Minden irányból láthatjátok :)

kép 022.jpg

kép 024.jpg

kép 025.jpg

Na, és akkor csapjunk bele a lecsóba! VÉGRE, VÉGRE van ágyunk! Itt az ágy a lényeg, mert maga a tény, hogy ágyban kell aludni engem annyira nem motivál... évek óta matracon alszunk, szeretem is, nekem nem hiányzik, hogy magasan aludjak. Na, most ebben az ágyban pótolhatom az elmúlt évek mulasztásait. Olyan magas, hogy szinte bele kell mászni, viszont minden mai ágy tulajdonságát magában hordozza... a középső ágymerevítőket nem rakattuk vissza, viszont a két ágy végét összefogattuk, és alulról kapott középen egy plusz alátámasztást a deszkázat, hogy stabilan bírja a súlyunkat.

Az ágy gyönyörű, mivel a matrac kényelmes volt idáig is, így az alvás is pontosan olyan jól esik benne.

Innen indultunk:

IMG_0609.JPG

...és ilyen szépek lettek...

kép 013.jpg

A szobát átrendeztük, az ágy mellé került a gyerekágy, így viszont szuper jó kis helyünk lett a szekrény mellett, oda egy szék kerül kis asztallal és egy állólámpa.

kép 015.jpg

Régi tervem volt, hogy valami dekorációt kapjon a konyha. Legyen hasznos, illeszkedjen a stílushoz... így aztán jött az ötlet, hogy legyen valami egyedi mágneses és írható tábla.

Nem kell hozzá sok minden... régi ablakkeretek...

kép 053.jpg

...méretre vágott farost lemez és mágnes festék, valamint táblafesték. Aztán jön a festés... a mi esetünkben ötször. Három réteg mágnes festék, majd két réteg táblafesték.

kép 028.jpg

kép 054_1.jpg

A kész mű (kutyával)...

kép 056_1.jpg

... és a helyén.

kép 061_1.jpg

Egy aprócska projekt: bármilyen négyzet alakú fémdobozt le kell fújni a kívánt színű festéksprayvel, majd öntapadós fóliából kivágni valamilyen teázásra emlékeztető motívumot. A négyzet alakú dobozt sima kartonlappal fel kell osztani egyenlő részekre, amikbe bele férnek teafilterek, és máris kész az egyedi teafilter tároló doboz. A végeredményről még nincs kép, mert menetközben elfogyott a festék, de majd következő alkalommal egyben is megmutatom. Addi is egy kis ízelítő...

kép 066_1.jpg

Szögezzük le, ez az idő nem maradhat ilyen, előbb-utóbb lesz verőfényes napsütés és meleg is (ugye???!!!). Na, mi legalábbis erre készülünk... most például azzal, hogy beüzemelésre került az ősszel megvásárolt főzőlap. Mert hát 30 fokban azért nem szeretnék begyújtani a sparheltbe...

kép 036.jpg

kép 039_1.jpg

Sütőnk még nincs, de azért anélkül elboldogul az ember... majd lesz...

A kedd reggeli hatalmas pelyhekben szakadó hó után, ma délelőtt már a nap is kisütött, de rengeteg a víz mindenhol és minden formában... például ködként...

kép 031.jpg

... de rengeteg víz van a patakban is... az apu építette zubogónkat teljes egészében elvitte

kép 043_1.jpg

kép 046.jpg

De azért a növényeknek jót tesz.

kép 052_1.jpg

kép 073_1.jpg

kép 074_1.jpg

kép 069_1.jpg

kép 075_1.jpg

A konyhakertemben az ősszel eltett vöröshagymán és fokhagymán kívül semmi sincs... :( most már szeretnék vetni...

kép 067_1.jpg

kép 068.jpg

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy a vakondot miért nem riasztja vissza se a hó, se az eső???

kép 076_1.jpg

A végére pedig egy kis csemege... az első helyi újság, amit kaptunk!!!

Photograph.jpg

További képek itt

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr765195886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása