Garhof 2010.07.09. 16:19

Lassacskán

Úgy tűnik, ez most már így marad… Örökös csúszásban vagyok a bloggal. Ha egészen őszinte akarok lenni, semmi fene nagy érdekfeszítő dolog nem is történik velünk, lassan, szépen haladgatunk a munkákkal. A szomszéd felé pl. nagyon szépen rendbe tette Ákos és apukája a kerítést, lényegében csak 2 oszlopot kell kiegyenesíteni, és jöhet az új kerítésdrót. Ennek nagyon örülök. Nem gondoltam, hogy ennyire gyorsan fog menni, de ennek az lehet az oka, hogy fogalmam sem volt róla, hogy mit jelent a flexelés. Illetve persze az ember lánya el tudja képzelni, hogy van az a korongos bigyó, ami szikrákat hány, miközben forog, és levágja – esetünkben – a kiálló vasrudakat. De hogy egy teljes 45 méteres szakaszt sikerül 2 óra alatt megcsinálni, hát azt azért nem gondoltam. Közben megrendeltük hátulra az akácoszlopokat, úgyhogy előbb-utóbb most már sort kerítünk a kerítésállító bulira, amire minden barátunk hivatalos lesz.

 

Ami még történt: Másfél hónapnyi kínkeserves könyörgés, és ide-oda küldözgetés után kiderült, hogy mennyi a közmű hozzájárulásunk. Ez körülbelül úgy ért minket, mint egy gyomorszájon vágás. A történet ugyanis a következő: Megkerestük az önkormányzatot, hogy tájékoztassanak bennünket, mennyi, az annyi. Ők nem tudják, menjünk a jegyzőhöz (Pécsvárad), onnan át a pécsváradi önkormányzathoz, de szerintük ez a helyiek dolga, mondják meg ők. Még egy-két ilyen ide-oda passzolgatás, és "most már tényleg kiderítjük" ígéret után végtelenül elegánsan sikerült elrendezni a dolgot: hoztak egy határozatot, hogy akkor mostantól a víz bekötése: 150.000 + ÁFA, a szennyvízé (kötelező rákötni természetesen): 250.000 + ÁFA, de mivel magánszemélyek vagyunk, így mindegyikből elengednek 50.000-et… Nem lenne ezzel semmi baj, ha az ember így indul az elején, hogy közlik, ennyi. Elgondolkodunk rajta, akarjuk most, vagy nem. De így, hogy gyakorlatilag csak miattunk hoztak egy rendeletet (lehet szépíteni a dolgot, hogy nem volt, hiánypótló jellegű, stb., de tény, ami tény ez most csak a „mi kedvünkért” lett), ráadásul nem két fillérről beszélünk, így idenyomni ezt az arcunkba, azért nem esett túl jól. Számításaink szerint az, hogy minden meglegyen hozzá: tervek, földmunkák, bekötés, laza 500.000-ben benne lesz. Erre azért nem számítottunk. De nincs mit tennünk, mivel a közműtervező már dolgozik a terveken,a beadáshoz pedig ez kell, így szépen nyithatjuk a bukszát.

 

Ami még fontos (most talán a legfontosabb), hogy van szállásunk, egy hét lent újra augusztusban.

 


Aki hozzánk jön dolgozni ilyen ellátásban részesül: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk az önként jelentkezőket!

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr32141242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalloa121 2010.08.23. 08:07:04

Szentigaz. Nagyon rendes emberek. Bárcsak...

András
süti beállítások módosítása