Garhof 2010.10.10. 14:07

Ölelj meg egy fát!

Ölelj meg egy fát! Ez a címe az egyik, általam igen kedvelt női újság internetes változatán megjelent cikknek. Egyre többen hisznek a természetgyógyászatban, ezotériában, az urbanizálódott ember egyre inkább vonzódik mindenhez, ami közelebb visz a természethez. Nem akarok senkinek a pártjára állni, mindenkinek szíve joga eldönteni miben hisz, de ha az kellő erőt, energiát ad az életéhez, akkor már megérte. Egyet viszont azt hiszem senki nem vitathat el. Mikor az ember erdőben jár, akkor megnyugszik. Hogy ez a fák jótékony erejének tudható be, vagy csupán a megnyugtató zöld szín és a friss levegő hozadéka, azt hiszem, felsleges fejtegetni, mindenesetre tény. Ritkán látni ideges embereket az erdőkben. Sosem gondoltam még a fákra, mint gyógyítókra, de az elmúlt lassan két évem másról sem szólt, mint hogyha bármilyen gond, probléma ért, azonnal rohannom kellett Óbányára, mert ott megnyugszom, rendbe jön a lelkem.

"A völgyben sétálva Óbányáról a szűk szurdok-völgyben szembe tűnő, hogy baloldalon, a hűvös klímát igénylő szép hatalmas bükkfák láthatók, míg a jobboldalon inkább kocsánytalan tölgyek és csertölgyek az uralkodó fafajok, amelyek a melegebb, több napot kapó, élőhelyet szeretik." - www.obanya.hu Tóth István Zsolt, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Ezek alapján, nekünk igazán nem lehet okunk panaszra, hiszen bükk, tölgy bőven akad körülöttünk, csoda hát, hogy olyan jól érezzük magunkat lent? Jövő héten megölelek lent egy fát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr612359980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása