Több heti előkészület, rohangálás után kedden végre árammal ellátott lett a kis ház. Ezzel az idei évi egyik célkitűzésünk első lépését teljesítettük. Egy fél pipát tehetünk is a lista ezen pontja mellé, miközben koccintunk egy pohár pezsgővel! Az idei évi mantrám ugyanis: "... 2010-ben a részsikereket is megünneplem, mert ezáltal újult erővel vagyok képes folytatni a munkát. ..."

 

 Az áramhoz vezető út a következő:

1. Keressünk egy az E-ON-nál regisztrált villanyszerelőt.

2. Időpont egyeztetése a szerelővel helyszíni szemlére. Szerencsés esetben az emberünk rendez minden papírmunkát (nálunk így volt), kevésbé szerencsés esetben plusz szaladgálás.

3. Előleget fizetünk az anyagköltségre (villanyóraszekrény, kábelek, miazmás...).

4. Ha van akkora szerencsénk, hogy a családunk egyik tagja atomerőművi dolgozó, akkor összetesszük a kezünket, és elrebegünk egy hálálkodó köszönömöt az ég felé, mert most nagyon sokat spóroltunk... ebben az esetben ugyanis a hálózatfejlesztési díj 32 amperig ingyenes (elképzelhető, hogy most már mindenkinek ingyen van a 32A -a szerk.), egyébként 3.600 Ft + ÁFA/amper. Nekünk így csak 4 ampert kellett fizetnünk, juhé!

5. Elballagunk az E-ON-ba szerződést aláírni.

6. Kimegy a szerelő, és szerel...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Jön egy brigád, akik bekötik a kábelezést az órától a falig.

8. Jön egy újabb brigád, ők a faltól az oszlopig kábeleznek és felszerelik a villanyórákat.

 

Ezzel alig másfél hónap alatt el is jutottunk odáig, hogy be tudunk üzemelni egy fúrót/flexet/fűnyírót, stb. Éljen! Mindez a mi esetünkben 114.400 Ft-ba fáj, ha nem számolom a leutazásokat, de azt sosem számoljuk, mert akkor sírnánk... (Akit ennél is részletesebben érdekel a folyamat: itt olvashat róla)

 

Most majd kezdhetjük ugyanezt a vízzel és a szennyvízzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr272096308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása