Régen jelentkeztünk, de az élet nem áll meg... bejegyzés folytatása

 

Nem tudom, mi okból (lenne ilyen méret korlát?), de nem engedte tovább tölteni a képeket az előző bejegyzéshez, úgyhogy itt folytatom...

 

Néhány kép a kertről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn délután kutyikkal felmentünk a pisztrángos tavakhaz, ahol képeket készítettünk megrendelésre. Kész az új gát, zsilip, lehet, hogy most már a halak is költöznek? Mindenesetre szép!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            *

 

Nálatok, laknak-e állatok? Nálunk laknak! Mindig megállapítjuk, hogy ez a terület él, de hogy itt mindig van mire, kikre rácsodálkozni, az félelmetes! És azokról az állatokról még nem is beszéltünk, akiket mi nem látunk, de ott vannak, tudjuk, hiszen a kutyik ott állnak a kerítés végében, orruk a hegy felé szimatol, és néha belevakkantanak az erdő sűrűjébe. Szarvassal, mókussal, rókával már magam is találkoztam.

Az utóbbi hetek állatészlelései a kertünkben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... és itt veszek egy mély levegőt...

Irtózom minden olyan állattól, aminek nincs lába... értsd: földigilisztától kezdve a mindenféle kígyókig (halak nem számítnak). A földigilisztákkal mára odáig jutottam, hogy nem kapok sikítófrászt, ha meglátom őket, tisztes távolságból figyeljük egymást. A tisztes távolság annyit tesz, hogy kb. 2 méterről és szigorúan a földön legyen! Ennél nagyobb csúszó-mászókat messziről elkerülök, nem tudom, hogy ott hol van a tűréshatár.

Most viszont... 2 hét alatt kétszer találkoztam vele... a frász kitör minden alkalommal... Olyan, mint sátorzás a kertben innentől kezdve felejtős, pedig ha van valaki ezen a földön, aki imádja a nomád létet, a sátorozásokat, az én vagyok!

Jó nálunk, értem én, de nem lehetne, hogy találjon magának egy békés helyet olyan pár száz méterrel arrébb, és tudatná az ismerőseivel is, hogy mi nem szeretjük őket annyira?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy hogy került elő ez a "szépség"? Feltúrtuk a komposztot, ugyanis a budi jobb oldalra kap egy toldalékot, így az meg költözik. Az lesz a fatároló. És itt fészkel nagysága! Remélem, most sikerült elvenni a kedvét ettől a helytől!

 

A tároló pedig az alábbiak szerint halad...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még egy pár órás munka van vele, míg szépen átköltözhet a farakás a kerítés mellől, de ha minden jól megy csütörtökön kész lesz ez is. Akkor jönnek az áramot bekötni, úgyhogy már majdnem olyan lesz, mintha...

 

Végezetül a hunyorjaim a hatalmas virágaikkal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és a málnás, szamócás területem (ide hoztam az erdőből is erdei szamócát, de pssszt!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr101951361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panme 2010.05.19. 14:33:29

Szia!
Most találtam rá a blogodra, de máris beleszerettem... Gyönyörű környéken van a kis házatok, biztos nagy élmény lehet körülötte tevékenykedni! Jó sok munka lesz a házikóval, kívánok hozzá sok-sok kitartást! Sajnos nincs időm most végigolvasni a bejegyzéseket, de alig várom már, hogy elkezdhessem!
Ha gondolod, nézz be hozzánk (bár mi még sehol nem tartunk hozzátok képest...:): kiskuckonk.blogspot.com
Remélem nem gond, hogy belinkeltelek az oldalon!

Garhof 2010.05.19. 16:00:13

@CsibE:
Szia Csibe!

Örülünk, hogy ránk találtál, gyorsan végig is olvastam a blogotokat!
Azt kell mondanom, ügyesen csináljátok, ügyesebben, mint mi, mert mi mindenféle szakember nélkül vettük meg a házat, csak utána kezdtük el mutogatni (építész pl. majdnem 1 év után látta élőben először a házat!).
Na, nem bántuk meg egy percre sem, mivel mi úgy álltunk neki, hogy ha bontani kell az egészet, már akkor is megérte, de azért mégis ügyesebben vágtatok bele!
Ami viszont fontos, hogy ne adjátok fel az álmaitokat, ne hagyjátok lebeszélni magatokat dolgokról! Működni fog az, még akkor is, ha azt mondják mások, hogy ááááá, nem, na azt nem lehet! Ha kompromisszumokat köttök, akkor mindig lesz Bennetek egy kérdőjel, egy sóhaj! Úgyhogy hajrá, csináljátok meg a kis házat!
süti beállítások módosítása