Dolgozunk, használjuk a házat, a kertet rendben tartjuk, de valahogy a kerti sufni mindig is fekete bárány volt...

A történet: Először a kerti budi készült el (mert ugye szükség az mindig van, volt, lesz), aminek nagyon örült mindenki, aztán gondoltuk egészítsük ki egyik oldalon, hogy a kivágott cseresznye és barackfák feldarabolva bekerülhessenek egy száraz helyre. Így is lett, fel is töltöttünk az újdonsült tárolót, használtuk illetve szárítottuk, tároltuk a faanyagot...Ezután megint gondoltunk egyet és a budi másik oldalán is meghosszabbítottuk az építményt, s ezzel nagyjából kialakult a mai helyzet.

A patakparttól indulva: zárható fáskamra, budi,és a régi fatárolóból lett szerszámos tároló, ahol azóta is káosz uralkodik, hiába teszünk rendet folyamatosan...

DSCF5289.JPG

Garhof 2013.09.04. 09:12

Új fejezet

Lehet, hogy többeteknek feltűnt az utóbbi idők nagy hallgatása, ha pedig született egy-egy poszt, az is elsősorban képes beszámoló lett. Nehezemre esett írni, eljátszani, hogy milyen szép, idilli a helyzet nálunk, így inkább az egyszerűbb utat választottam, hallgatni, csak a lényegre szorítkozni. Ne haragudjatok ezért!

Egy hónapok óta tartó nehéz időszak kellős közepében élünk. Most már külön. A tizenkét év, a számtalan közös cél és felejthetetlen emlék ellenére is ki kellett mondanunk, amit már nagyon régóta tudtunk. Nyilván megvisel a helyzet mindenkit, minket különösen, nehezen is megy az elszakadás, de most nincs más út.

A ház az elmúlt hónapokban elsősorban nekem jelentett menedéket, sokat voltam lent egyedül a kutyákkal, próbáltam számtalan verzióban elképzelni a folytatást, építeni magam lélekben, szívben. Sokszor sirattam el az eddigi életemet, a házat a lent tartózkodásaim alkalmával, bár igyekeztem mindig ott hagyni a „nyomomat” is valamilyen formában. Ha másért nem is, mert a munkaterápia jót tesz.

Mi lesz tovább? Nem tudom... egyelőre nagyon ködös és főleg kiszámíthatatlanul bizonytalan a jövő. Egy biztos, a legfontosabb feladat, újra megtalálni magunkat, felépíteni a saját, működő életünket. Most nem a házat építjük, de azért nem hagyjuk el! Fogtok olvasni még a házról, ott zajló munkákról, kirándulásokról, barátokról, családról és remélhetőleg boldogságról is. Megérdemli a ház is, mi is...

Köszönjük, hogy eddig velünk voltatok és reméljük a jövőben is követitek a ház körül zajló életet.

süti beállítások módosítása