Garhof 2012.07.21. 19:25

Burkolás indul...

Vasárnap megkezdte kőművesünk a nappali burkolását, mi pedig a héten ezerrel dolgoztunk a további beszerzéseken, hogy nyaralásunkra közelítsünk a komforthoz. Nagyon határozott elképzeléseim vannak a fürdőre vonatkozóan, így a csempe, szaniterek, csaptelepek beszerzése gyorsan ment. Na, mindent nem kaptunk meg azonnal, van, ami később érkezik, van, amit egyedileg készíttetünk. A mosdótál az, amit fazekas fog nekünk elkészíteni... Mivel Ákos nem volt ott az egyeztetésen, így Neki is meglepetés lesz, úgyhogy részleteket itt sem írok, nehogy lebukjak :)

Amit viszont sikerült már beszereznünk:

  • Fürdőhöz: párnafák, gipszkarton, ami a jövő héten felkerül
  • WC kagyló (semmi extra, képet nem csatolok)
  • bidés WC ülőke (pont ilyen, mint a képen)

bidés ülőke_minta.jpg

  • az épített zuhanyhoz zuhanylefolyó

zuhanylefolyó_minta_1.jpg

  • csaptelepek

csapok_minta.jpg

  • zuhanyszett

zuhany_minta.jpg

  • a fürdő aljzathoz kulékavics (ilyen lesz)

kavicsburkolat-padlo_minta.jpg

  • ami viszont nem érkezett még meg, de már nagyon várjuk (tegnapelőtt telefonáltak, hogy megvan, aztán ma kiderült, hogy ja, mégsem a miénk érkezett meg), az a metrócsempe...

metrócsempe_minta.jpg

Tegnap este lementünk megnézni, milyen lesz a nappalink. Hát, mit mondjak, nagyon jól fog kinézni! Tiszta mediterrános, pont olyan, amilyent mi elképzeltünk magunknak. Vidéki olaszos. Amitől nem válik giccsé (szerintem, és remélem, mások szerint sem) az az, hogy ezek az eredeti falak, az eredeti mestergerenda és ugyan az aljzat nem padlástégla volt, hanem sima tégla, de lényegében ugyanaz.

IMG_6121.JPG

IMG_6122.JPG

IMG_6125.JPG

IMG_6126.JPG

Ami nélkül viszont nem jöhettünk haza, az a locsolás, kert rendezés. Jelentem, a második vetések egy hét alatt kivétel nélkül mind kikeltek (bab, borsó, retek, saláta, spenót), így éhen már garantáltan nem halunk nyaraláskor. A második adag uborka is kovászolódik már, valamint az első paradicsomot is leszedtük. A hagymát felfontam, úgyhogy most már csak fogyasztásra vár.

IMG_6131.JPG

IMG_6134.JPG

IMG_6135.JPG

A hétvégén elkészül a terasz vakolása teljesen, és reményeink szerint a burkolattal is eljut odáig Attila. Fugázás jövő héten...

A bejegyzés trackback címe:

https://garhof.blog.hu/api/trackback/id/tr694669933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása